logo

Uzroci

 

Hrvatska država i društvo u cjelini proživljavaju trajnu i duboku krizu koja traje već desetljećima, a manifestira se u svim područjima društvenog života, koči društvene potencijale i izvor je sveopće frustracije i beznađa. Teško je obujmiti sve ono negativno što nas trajno čini nesretnima i ugrožava već golu egzistenciju. Svakojake negativne pojave možemo nabrojati. Netko će reći da su uzrok svega korumpirani političari, netko će reći da su bankari, netko mediji, krediti, masoni, tajne službe bivše Jugoslavije, manjak empatije, tajkuni, otuđenje zbog elektroničkih medija, teroristi, nafta, gubitak autentične religije, nedostatak zajedničke ideje vodilje, konzumerizam… mnogo je toga.
Pokret Patriot svjestan je postojanja još mnogih; manje zamjetljivih, i onih očiglednih uzroka. Sagledavajući stanje Hrvatskog društva, odlučujemo posvetiti pažnju glavnim, jasnim i očiglednim uzrocima. Usprkos međusobnoj neodvojivosti i prožetosti, poradi sistematizacije i jasnije analize dijelimo ih u tri kategorije; politika, kreditni novac i društvo.

Politika

Osnovni uzrok lošeg stanja je postojeći odnos države i građana. Građani Hrvatske su putem kriminalne pretvorbe i privatizacije opljačkani od strane političkih struktura, koje su kroz koruptivne zakone izvršile razvlaštenje građana u tranziciji društvenog vlasništva u privatno.
Korumpirani političari su procesom kroz sustav stranačke podobnosti negativnom selekcijom onesposobili društvene potencijale i onemogućili uključivanje mladih kreativnih ljudi u društvene procese. Hrvatsko društvo nije vođeno principima održivosti, što je rezultiralo urušavanjem umjesto razvojem, stalnom potrebom za zaduživanjem i rasprodajom najkvalitetnijih društvenih tvrtki, općeg dobra i prirodnih strateških resursa.
Neodrživo upravljanje izravno je pridonijelo uništavanju gospodarstva, potpunom osiromašenju većine stanovništva i slabljenju svih oblika suvereniteta i samostalnosti Hrvatske. Dužničko ropstvo Hrvatske je posljedica planirane pljačke i planiranog sustavnog razaranja industrijske i poljoprivredne proizvodnje.

Političke stranke svojim djelovanjem u obnašanju vlasti i oblikovanju pravnog sustava doveli su u pitanje suverenitet i opstojnost građana i Republike Hrvatske. Sve dosadašnje Vlade Hrvatske zaslužne su za pravnu, monetarnu, ekonomsku i političku podčinjenost međunarodnim financijskim centrima moći, NATO savezu i Europskoj uniji.
Krajnji rezultat djelovanja političkih stranaka kroz Sabor, Vladu, pravosuđe uz pomoć guvernera HNB je rekordna nezaposlenost, rekordna zaduženost, uništeno gospodarstvo, opljačkan i ukraden bankarski sustav saniran iz državnog proračuna koji je na kraju i fiktivno prodan.

Ustav Republike Hrvatske i zakoni koji proizlaze iz Ustava se ne primjenjuju u svojoj izvornosti jer su podređeni Lisabonskom i Mastrichtskom Ugovoru, te nametnutoj pravnoj stečevini Europske unije. Postojeće stanje u Zemlji i u EU u koju nas vlastodršci, isključivo zbog svojih sebičnih interesa pokušavaju predati već dva desetljeća, pokazuje kako Hrvatskoj Državi i narodima koji u njoj žive pripremaju ropstvo u bližoj i potpuni nestanak u nešto daljoj budućnosti.
Više na: Politika

Kreditni novac

Povijest je izrodila mnogo izjava o bankama i novčanom sustavu, a ovo je svakako jedna od najzanimljivijih. Josiah Stamp bio je predsjednik Bank of England i drugi najbogatiji čovjek u Velikoj Britaniji dvadesetih godina prošlog stoljeća. Ovo je izrekao u službenom govoru na sveučilištu u Teksasu 1927 godine: “Moderni bankarski sustav stvara novac iz ničega. Ovaj proces je možda najnevjerovatnija igra prestiža ikad izmišljena. Bankarsko poslovanje je koncipirano na nepravdi i rođeno u grijehu. Bankari posjeduju planetu. Oduzmite im Zemlju, ali im ostavite moć da stvaraju novac i jednim potezom olovke će stvoriti dovoljno novca da je opet kupe. Oduzmite im tu moć i sva ogromna bogatstva poput mog će nestati, i onda će ovo postati bolji i sretniji svijet za život. Ali ako želite ostati robovi bankara i plaćati troškove vlastitog ropstva, i dalje im dopuštajte da stvaraju i kontroliraju novac”.
Više na: Kreditni novac

Društvo

Kad je riječ o društvenom stanju Hrvata, svi moramo početi samokritički govoriti o našoj vlastitoj kolektivnoj neodgovornosti. Jer se upravo iz te neodgovornosti rodila ova društvena apatija, svi naši ljudski nesporazumi i sva naša mentalna poniznost, koja uz gubitak ljudskog integriteta, vodi u novi gubitak državnog suvereniteta.
Vjerojatno nećemo pogrješiti ako kao glavnu društvenu anomaliju, koja suštinski determinira našu nacionalnu regresiju, postavimo onu fundamentalnu ideološku podijeljenost, čiji politički korijeni datiraju iz unutrašnjeg konflikta drugog svjetskog rata. Taj se ideološki konflikt stalno ažurira na nove generacije, on unutar klanovskih političkih podjela služi kao značajno sredstvo ideološke komunikacije, koja osigurava stabilno biračko tijelo.
Više na: Društvo